Poznaj Gastro Lab

Laboratorium Gastronomii. To miejsce stworzone z myślą o fanach gotowania i dobrego jedzenia. Nasi światowej klasy mentorzy w kursach online oraz bezpłatnych materiałach odkryją przed Tobą tajemnice kuchni z całego świata. Pokażą krok po kroku jak przygotować idealną kolację, wykwintny obiad i zapierający dech w piersiach deser. Wybierz swojego mentora i sprawdź co dla Ciebie upichciliśmy!

czytaj więcej

Nasi mentorzy

W kuchni Gastro Lab pracują najlepsi w Polsce. Wybierz mentora, od którego
chcesz się uczyć i wskocz na najwyższy kulinarny poziom!

Karol Nizio
Karol Nizio jest współwłaścicielem „Dworu Sanna”, jednej z najlepszych polskich winnic. Obecnie powierzchnia winnicy liczy blisko 8 hektarów, a jej obszar z roku na roku powiększa się o kolejne nasadzenia.

Pierwszymi nasadzonymi szczepami w 2012 roku były regent oraz solaris. Obecnie w Dworze Sanna wina powstają także ze szczepów seyval blanc, muscaris, johanniter i riesling, z których produkowane są naturalne wina spokojne, musujące oraz pét-naty.

Wina Dworu Sanna są doceniane przez znawców, sommelierów oraz nagradzane w międzynarodowych konkursach – w 2015 wino Solaris zdobyło Złoty Medal w Międzynarodowym Konkursie Galicja Vitis, a Johanniter w 2016 otrzymało Złoty Korek w Poznaniu. Codzienna praca w winnicy to aktywność wyłącznie rodzinna, całą swoją energię i zaangażowanie przekuwamy w najlepsze wino

Wina w Dworze Sanna produkowane są w zgodzie z naturą, dlatego określa się je mianem win biodynamicznych.
Michał Korkosz “Rozkoszny”
Michał Korkosz to jeden z największych talentów polskiej sceny kulinarnej ostatnich lat. Ikona polskiej kuchni wegetariańskiej. Autor światowego bestsellera „Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country”. Laureat dwóch prestiżowych, międzynarodowych nagród SAVEUR.
Piotr Pietras Master Sommelier
Piotr Pietras jest jednym z najbardziej uznanych i wykwalifikowanych sommelierów na świecie. Do niedawna – jako dyrektor ds. wina w londyńskim HIDE – zarządzał 18-osobowym zespołem sommelierów i największą kartą win w Wielkiej Brytanii.

Współpracował między innymi ze znanymi na całym świecie Gordonem Ramsayem, Richardem Corriganem czy Timem Allenem.

Piotr zdobył tytuł Mistrza Polski Sommelierów 2015 i 2016, Wicemistrza Europy Sommelierów 2017, Najlepszego Młodego Sommeliera Świata 2017 czy

6-tego Sommelier Świata 2019.

W 2017 został także jednym z dwóch Polaków z tytułem Master Sommeliera, wygrywając jednocześnie prestiżową nagrodę „Amorim Taster of the Year” za najwyższy wynik w ślepej degustacji.

Jest sędzią na międzynarodowych konkursach winiarskich: Decanter World Wine Awards i International Wine & Spirit Competiton oraz wykładowcą w prestiżowym Court of Master Sommeliers.
Łukasz Gąsiński, MrFit – Trener
Łukasz Gąsiński – znany w sieci jako MrFit-trener. Jeden z czołowych trenerów personalnych w Warszawie, miłośnik sportu oraz zdrowej kuchni. Na swoich kanałach social media oraz w programach śniadaniowych popularyzuje zdrowe odżywianie i aktywność – jednak największą rozpoznawalność przyniosły mu uktorskie przepisy na zdrowe ciasta i desery. Jeden z pionierów w temacie fit przepisów w Polskim internecie, organizator szkoleń oraz warsztatów kulinarnych. Jego zdrowe desery zagościły na stałe w menu jednego z największych cateringów w Polsce i każdego dnia trafiają do kilku tysięcy odbiorców.
Andrzej Andrzejczak Dr Meat – Szef Kuchni
Andrzej Andrzejczak, znany jako Dr Meat to jedna z najbarwniejszych postaci na polskiej scenie gastro. Szef Kuchni z blisko 20 letnim doświadczeniem. Po raz pierwszy zrobiło się o nim głośno gdy przygotował kolację na Zamku Królewskim w Warszawie dla samego Baracka Obamy. Podobno był nawet jakiś wynosik 😉 Andrzej od lat odkrywa na nowo i definiuje polski streetfood. Jest także restauratorem, który buduje od zera i zarządza nowymi konceptami kulinarnymi. Wszędzie serwuje najlepszą wołowinę w Polsce. Nakarmił już setki tysięcy osób i przeszkolił setki domowych i zawodowych kucharzy.

Wspólnie z Jerzym Sobieniakiem prowadzi stworzone przez Canal + dwa programy kulinarne „M jak Mięso” i „Zgrillowani”.

Zapisz się!
Na jedno z naszych szkoleń

Gastro Lab
Szkolenie Online – „Sztuka Prawdziwego Mięsa”
Gotowanie – to sztuka. Naucz się jej pod okiem prawdziwego artysty.
Zobacz
Gastro Lab
Szkolenie Online – Fit Słodycze
Desery i Ciasta bez wyrzeczeń
Zobacz
Gastro Lab
Michał Korkosz “Rozkoszny” Uczy Kuchni Wegetariańskiej
Sprawdź najbardziej kompleksowe szkolenie dotyczące kuchni wegetariańskiej. „Vege Freestyle – Gotuj bez przywiązania do przepisów. Wegetariańskie kompendium wiedzy na cały rok”.
Zobacz
Gastro Lab
Szkolenie Online „Naucz się wina”
Jak wybrać idealne wino na każdą okazję.
Zobacz
Gastro Lab
Jak zrobić warstwowy tort czekoladowy?
Dostępne już wkrótce
Dostępne wkrótce

Bądź na bieżąco
z nowościami w Qulla!

Zapisz się do naszego newslettera i śledź szkoleniowe nowości!

    Qualla Live

    Strefa Bezpłatnych Szkoleń

    W Quality Lab stawiamy na dzielenie się wiedzą. Sprawdź nasze
    najnowsze, bezpłatne szkolenia!

    Gastro Lab
    Poczuj swobodę w gotowaniu! Kuchnia wegetariańska bez przywiązania do przepisów
    Zobacz nagranie szkolenia LIVE z Michałem Korkoszem na temat freestyle’u w kuchni wegetariańskiej.
    Zobacz
    Gastro Lab
    Warsztat LIVE „Zostań domowym sommelierem”
    Jak wybrać idealne wino na każdą okazję?
    Zobacz
    Gastro Lab
    Dania restauracyjne w domowym wydaniu
    Dostępne już wkrótce
    Dostępne wkrótce
    Gastro Lab
    Jak zrobić warstwowy tort czekoladowy?
    Dostępne już wkrótce
    Dostępne wkrótce

    How Qulla is that?

    Robisz coś czym chesz podzielić się z innymi? Wypełnij formularz,
    opisz czym się zajmujesz i czekaj na nasz kontakt.

      QUALITY SOCIETY

      Quality Lab to miejsce dla was! Miejsce, w którym wspólnie
      stajemy się lepsi i możemy się od siebie uczyć

      Wyślij nam ciekawe filmy i weź udział w losowaniu atrakcyjnych nagród.