Szkolenie

Michał Korkosz “Rozkoszny” Uczy Kuchni Wegetariańskiej

  • Qulla
  • Gastro Lab
  • Michał Korkosz “Rozkoszny” Uczy Kuchni Wegetariańskiej
Co to znaczy? Jesteśmy tak bardzo przekonani, że to szkolenie da Ci ogromną wartość, że dajemy Ci 100% bezpieczeństwa. Jeśli w ciągu 2 tygodni od zakupu stwierdzisz, że szkolenie nic Ci nie dało to zwrócimy Ci wszystkie pieniądze. Tak po prostu. Gramy fair.

Dla kogo jest to
szkolenie?

Dla wegetarian, którzy chcą nauczyć się tworzenia dań najwyższej jakości
Dla początkujących szefów kuchni
Dla osób, które chcą poznać tajniki kuchni wegetariańskiej
Dla osób ceniących sobie czas. Nauczysz się przygotowywać pyszne dania, bez tracenia całego dnia na stanie w kuchni
Dla miłośników dobrego jedzenia, którzy chcą nauczyć się niestandardowego łączenia smaków
Dla tych, którzy chcą zachwycać swoich gości na każdym przyjęciu

Co zyskujesz po przejściu tego szkolenia?

Wiedzę o fundamentach gotowania i łączenia smaków
Umiejętność udanego eksperymentowania i zabawy w kuchni
Swobodę w kuchni wegetariańskiej
Mistrzowskie opanowanie dziesiątki dań na każdą okazję
Nauczysz się przygotowywać zapierające dech w piersiach śniadania, obiady, kolacje i desery
Dowiesz się jak łączyć produkty i tworzyć wariacje znanych dań
Nauczysz się optymalizować pracę i czas spędzany w kuchni
Poznasz triki, dzięki którym Twoje dania nabiorą wyjątkowego charakteru
Dostęp do dziesiątek godzin materiałów video w najwyższej jakości

Poznaj naszego prowadzącego

Michał Korkosz „Rozkoszny”

Ikona polskiej kuchni wegetariańskiej. Autor światowego bestsellera i laureat międzynarodowych nagród kulinarnych.

Najpierw jedynie jadł. Potem pokochał grubo masłem, między innymi za sprawą książek kucharskich swojej mamy. Rozkosznym nazywali go znajomi, bo gotowanie Michała jest beztrosko rozkoszne. Rozkosznie pyszne.

Jego półkę zdobią dwa „kulinarne Oskary”, czyli prestiżowe nagrody SAVEUR za fotografię kulinarną właśnie. Jego debiutancka książka kucharska „Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country” została uznana przez „Booklist” i „San Francisco Chronicle” jedną z najlepszych książek kulinarnych 2020 roku. Polskojęzyczna wersja „Fresh from Poland”, to absolutny bestseller. Przebój na półkach największych księgarni w Polsce.

Michał Korkosz to jeden z największych talentów polskiej sceny kulinarnej ostatnich lat. Jest publicystą „Przekroju” i magazynu „Vogue Polska”. Jego blog rozkoszny.pl jest jednym z najpopularniejszych blogów kulinarnych w kraju.

Lista lekcji

Moduł I - Wprowadzenie

1. Kim jestem
2. Czego nauczysz się podczas szkolenia
Jaka jest struktura szkolenia?
3. Dlaczego kuchnia wegetariańska?
4. Fundamenty budowania smaku!
O czym trzeba pamiętać gotując
5. Zanim zaczniesz
Poznaj kilka tricków, które uratują Ci życie w kuchni
6. Na czym polega gotowanie przez przepisów.

Moduł II - Prepcooking: gotowanie z wyprzedzeniem

1. Śniadanie na dobry początek tygodnia
Nocna owsianka z chia i guaraną. Na ciepło lub na zimno
2. Obiad bez zachodu - Przygotowanie rozłóż w czasie
Zapiekany soczewicowy dahl z batatem w glazurze miso
3. Deser prawie na cały tydzień
Owocowy karmel z labneh, miodem, oliwą i solą morską
4. Wiedza wskazówki
Jak przechowywać żywność, by zachowała jak najdłużej świeżość. Jakie dania smakują lepiej na drugi dzień. Gotowanie z “resztek” - inspiracje.

Moduł III - Warzywo sercem talerza

1. Sezonowość i sposób myślenia o warzywach
Rozkoszny opowie, jak komponuje dania, kierując się sezonem, a także zdradzi, jak myśleć o warzywach w kuchni wegetariańskiej, by stały się jeszcze bardziej ekscytujące.
2. Dynia w roli głównej
Dynia hasselback z glazurą miodową i chrupiącą szałwią
3. Kapusta nigdy nie była bardziej seksi
Zapiekana kapusta w sosie pomidorowym z harissą, różą i pistacjami
4. Buraki na nowo
Zapiekane buraki ze smażoną szalotką na kwaśnej śmietanie

Moduł IV - Pasta day

1. Dlaczego makaron to najlepszy przyjaciel człowieka. Inspiracje
2. Warzywny makaron
Makaron z cukini z oliwą aromatyzowaną chili i chrupiącą cieciorką
3. Makaron cytrynowy z chrupiącym parmezanem
4. Smażony chiński makaron chow mein z chrupiącymi warzywami

Moduł V - Rozkoszny ekspresowo

1. Zanim zaczniesz gotować na czas...
2. Obiad w 15 minut
Boczniaki w sosie Kung Pao
3. Kolacja w 15 minut
Kuskus z palonymi pomidorkami koktajlowymi, pietruszką, awokado i burratą
4. Deser w 30 minut
Listkujące tarty z skarmelizowanym bananem i sosem z masła orzechowego

Moduł VI - Roślinna Uczta

1. Aperitive!
Marynowany ser kozi w cytrynie i rozmarynie
2. Lekkie dania warzywne - najlepsze przystawki
Chrupiący bakłażan z miodem, tymiankiem i serem feta
3. Kolacja, która zachwyci wszystkich
Pieczony kalafior ze smażonymi kurkami i żytnią kruszonką
4. Żelazne zasady udanej kolacji (czyli jak nie oszaleć)

Moduł VII - Komfort - gotowanie, które koi

1. Weekendowe śniadanie
Śliwki z cynamonem pod kruszonką z płatków kukurydzianych
2. Obiad po morderczym tygodniu
Korean Fried Tofu
3. Projekt pierogi - ciasto marzeń
Pierogi ze szpinakiem, serem kozim i smażonymi migdałami.
4. Wiedza wskazówki

Moduł VIII - Podsumowanie

1. Podsumowanie szkolenia
Wnioski
2. Podziękowania

Kup dostęp!

349 zł

Raty 0% od

Nic nie ryzykujesz. Masz 14 dni GWARANCJI SATYSFAKCJI.

Poznaj opinie na temat Michała.

Co otrzymujesz w tej cenie?

Dostęp do ponad 4 godzin materiałów
Dostęp do kursu przez 12 miesięcy
32 lekcje video
Certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia

Kup dostęp!

349 zł

Raty 0% od

Nic nie ryzykujesz. Masz 14 dni GWARANCJI SATYSFAKCJI.