Szkolenie

Szkolenie Online – „Sztuka Prawdziwego Mięsa”

Co to znaczy? Jesteśmy tak bardzo przekonani, że to szkolenie da Ci ogromną wartość, że dajemy Ci 100% bezpieczeństwa. Jeśli w ciągu 7 dni od zakupu stwierdzisz, że szkolenie nic Ci nie dało to zwrócimy Ci wszystkie pieniądze. Tak po prostu. Gramy fair.

Dla kogo jest to
szkolenie?

Dla domowych szefów kuchni
Dla miłośników gotowania, którzy chcą poznać tajniki przyrządzania idealnych mięs
Dla fanów wołowiny i steków
Dla pracowników gastronomii, którzy chcą się uczyć pod okiem Mistrza
Dla miłośników grillowania
Dla osób, które mają dość wysuszonego mięsa
Dla tych, którzy chcą zachwycać swoich gości na każdym przyjęciu

Co zyskujesz po przejściu tego szkolenia?

Poznasz podstawy gotowania
Nauczysz się przygotowywać restauracyjne dania w domowym wydaniu
Poznasz 30 przepisów na dania główne i przystawki
Dowiesz się jak zajmować się mięsem
Nauczysz się przygotowywać idealne steki i burgery
Poznasz przepisy na szybkie i zachwycające dodatki
Przygotujesz domowe pikle
Poznasz triki, dzięki którym Twoje dania nabiorą wyjątkowego charakteru
Dostęp do dziesiątek godzin materiałów video w najwyższej jakości

Poznaj naszego prowadzącego

Andrzej Andrzejczak Dr Meat – Szef Kuchni

Andrzej Andrzejczak, znany jako Dr Meat to jedna z najbarwniejszych postaci na polskiej scenie gastro. Szef Kuchni z blisko 20 letnim doświadczeniem. Po raz pierwszy zrobiło się o nim głośno gdy przygotował kolację na Zamku Królewskim w Warszawie dla samego Baracka Obamy. Podobno był nawet jakiś wynosik 😉 Andrzej od lat odkrywa na nowo i definiuje polski streetfood. Jest także restauratorem, który buduje od zera i zarządza nowymi konceptami kulinarnymi. Wszędzie serwuje najlepszą wołowinę w Polsce. Nakarmił już setki tysięcy osób i przeszkolił setki domowych i zawodowych kucharzy.

Wspólnie z Jerzym Sobieniakiem prowadzi stworzone przez Canal + dwa programy kulinarne „M jak Mięso” i „Zgrillowani”.

Lista lekcji

MODUŁ I Wstęp

1. Kim jestem?
2. Jak poruszać się po kursie?
3. Dlaczego mięso może być sztuką
4. Fakty i mity na temat mięsa
5. Wskazówki, które uratują Ci życie w kuchni

Moduł II – Odczaruj wołowinę

1. Wołowina w Polsce i na Świecie
2. Jak wybrać dobry element na steka
3. Rodzaje cięć
4. Mięso, które nie zrujnuje naszego budżetu
5. Sezonowanie wołowiny- na czym polega ten proces

Moduł III – Czas na steki!

1. Rib Eye na dobry początek każdego dnia
2. Rzut Tomahawkiem
3. Królowa polędwica
4. Rump … pam pam
5. Pieczeń z rostbefu

Moduł IV Twój przyjaciel ziemniak

1. Jakie dodatki pasują do steków?
2. Ziemniaki Hasselback
3. Gratin Dauphinois – zapiekanka ziemniaczana
4. Ptysie ziemniaczane

Moduł V Kiszonki i Pikle

1. Klasyczne domowe „krokodylki”
2. Piklowane rzodkiewki z trawą żubrową
3. Piklowana marchew z lubczykiem
4. Kiszona brukselka
5. Kiszony kalafior
6. Kiszony jarmuż

Moduł VI Sosy

1. Domowe BBQ
2. Pikantne mayo
3. Cytrynowe aioli
4. Jus – sos mięsny

Moduł VII Kuchnia ulicy

1. Fundamenty streetfoodu
2. Domowy burger
3. Porchetta
4. Pulled Pork
5. Fajitas

Moduł VIII Surf’n’Turf

1. Mięso z owocami morza… czy to pasuje?
2. Gumbo - luizjanska zupa ze skorupiakami i wołowiną
3. Burger z krewetkami
4. Rostbef z ośmiornicą

Moduł IX – Wskazówki

1. Jak marynować mięso?
2. Przechowywanie mięsa
3. Suchy kurczak? Nie u nas
4. Kotlet jak u mamy. Nowa odsłona wieprzowiny

Moduł X – Wielki Finał

1. Finger Foody – mięsne przekąski
2. Zero Waste – ugotuj obiad z tego co Ci zostało
3. Wellington
4. Podziękowania

Kup dostęp!

799 zł
397 zł

Raty 0% od

Nic nie ryzykujesz. Masz 7 dni GWARANCJI SATYSFAKCJI.

Co otrzymujesz w tej cenie?

Certyfikat ukończenia szkolenia z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce
Dostęp do 4 godzin materiałów nagranych w najwyższej jakości
Dostęp do kursu przez 12 miesięcy od jego premiery
46 lekcji video
30 przepisów

Kup dostęp!

799 zł
397 zł

Raty 0% od

Nic nie ryzykujesz. Masz 7 dni GWARANCJI SATYSFAKCJI.