Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
- Qulla
- Gastro Lab
Poznaj Gastro Lab
Laboratorium Gastronomii. To miejsce stworzone z myślą o fanach gotowania i dobrego jedzenia. Nasi światowej klasy mentorzy w kursach online oraz bezpłatnych materiałach odkryją przed Tobą tajemnice kuchni z całego świata. Pokażą krok po kroku jak przygotować idealną kolację, wykwintny obiad i zapierający dech w piersiach deser. Wybierz swojego mentora i sprawdź co dla Ciebie upichciliśmy!
czytaj więcejKURSY PODSTAWOWE
Szkolenia Online z Ekspertami
Zdobywaj nowe umiejętności już od 49 zł
ABONAMENTY
Strefa Szkoleń Abonamentowych
Sprawdź nasze najnowsze szkolenia z dostępem w formie abonamentu już od 14 zł miesięcznie.
Nasi mentorzy
W kuchni Gastro Lab pracują najlepsi w Polsce. Wybierz mentora, od którego
chcesz się uczyć i wskocz na najwyższy kulinarny poziom!
Pierwszymi nasadzonymi szczepami w 2012 roku były regent oraz solaris. Obecnie w Dworze Sanna wina powstają także ze szczepów seyval blanc, muscaris, johanniter i riesling, z których produkowane są naturalne wina spokojne, musujące oraz pét-naty.
Wina Dworu Sanna są doceniane przez znawców, sommelierów oraz nagradzane w międzynarodowych konkursach – w 2015 wino Solaris zdobyło Złoty Medal w Międzynarodowym Konkursie Galicja Vitis, a Johanniter w 2016 otrzymało Złoty Korek w Poznaniu. Codzienna praca w winnicy to aktywność wyłącznie rodzinna, całą swoją energię i zaangażowanie przekuwamy w najlepsze wino
Wina w Dworze Sanna produkowane są w zgodzie z naturą, dlatego określa się je mianem win biodynamicznych.
Współpracował między innymi ze znanymi na całym świecie Gordonem Ramsayem, Richardem Corriganem czy Timem Allenem.
Piotr zdobył tytuł Mistrza Polski Sommelierów 2015 i 2016, Wicemistrza Europy Sommelierów 2017, Najlepszego Młodego Sommeliera Świata 2017 czy
6-tego Sommelier Świata 2019.
W 2017 został także jednym z dwóch Polaków z tytułem Master Sommeliera, wygrywając jednocześnie prestiżową nagrodę „Amorim Taster of the Year” za najwyższy wynik w ślepej degustacji.
Jest sędzią na międzynarodowych konkursach winiarskich: Decanter World Wine Awards i International Wine & Spirit Competiton oraz wykładowcą w prestiżowym Court of Master Sommeliers.
Wspólnie z Jerzym Sobieniakiem prowadzi stworzone przez Canal + dwa programy kulinarne „M jak Mięso” i „Zgrillowani”.
Bądź na bieżąco
z nowościami w Qulla!
Zapisz się do naszego newslettera i śledź szkoleniowe nowości!
Qulla Live
Strefa Szkoleń Na Żywo
Sprawdź nasze najnowsze warsztaty live i nagrania szkoleń realizowanych na żywo.
Wykup dostęp już za 9 zł